onsdag 28. oktober 2009

Spennende foredrag av Will Richardson

Will Richardson holdt et veldig interessant innlegg om pedagogisk bruk av web 2.0 på del og bruk konferansen 7.oktober i Sandvika. Et sammendrag er skrevet her av konferansedeltakere.

Her er et sammendrag av foredraget som jeg selv har laget.


Del og bruk konferanse på Sandvika2

fredag 23. oktober 2009

Hvor god screencastprogramvare trenger man?



Jeg har nå lagt ut mine første screencast på YouTube. Det var ikke så vanskelig og tidkrevende som jeg trodde det ville bil. Jeg droppet å prøve å lage manus først, men prøvde meg heller frem fortløpende. Noen som har synspunkter på denne fremgangsmåten?

Jeg har brukt programvaren Camtasia som er god, men koster penger. Sammenlignet med gratis programvare har den en god zoomfunksjon og en fin pausefunksjon som jeg bruker aktivt i opptaket.

Men nå som YouTube har oppgradert videokvaliteten sin til HD-format mener jeg zoomfunksjonen ikke er så viktig å bruke lenger. Da vil man kunne lage screencast enda raskere og ikke minst kan man bruke gratisalternativene. Dette blir viktig for lærere i skolen som ikke har penger til å betale lisens for Camtasia. Jeg vil veldig gjerne ha innspill fra andre på god screencastprogramvare som er gratis.

tirsdag 20. oktober 2009

Å drive IKT-basert skoleutviklingsarbeid i mininettverk.

Nettopp ferdig med en rapport om prosjektet Lærende nettverk i Østfold som jeg hadde ansvaret for i fem år. I dette prosjektet jobbet en rekke skoler jobbet med IKT-basert skoleutviklingsarbeid. Prosjektleder arrangerte regelmessige samlinger der deltakerne kunne treffe hverandre for å dele erfaringer.

Gjennom dette prosjektet har lærere fått en større forståelse for verdien av å jobbe i nettverk på tvers av skoler og kommuner. I prosjektet etablerte vi flere nye delingsarenaer som mininettverk (samarbeid mellom prosjektdeltakere fra et lite antall skoler) og regionale konferanser der det er lærerne selv som holder innlegg for hverandre. Rapporten kan lastes ned her.